HygienicPro – Puhtaampi. Parempi.

Hygienia on tärkeämpää kuin koskaan

Viime vuosina on kiinnitetty entistä enemmän huomiota elintarviketurvallisuuteen, ja tapauksiin, joissa valmistajat ovat joutuneet vetämään tuotteitaan takaisin markkinoilta, sekä pysäyttämään tuotantonsa kunnes tuotantotilat on puhdistettu. He eivät ole kärsineet pelkästään korkeista lisäkustannuksista, vaan myös heidän maineensa on kokenut peruuttamattoman kolauksen.

Hygienia ja tehokkaat puhdistustekniikat ovat erittäin tärkeitä pidettäessä huolta korkeasta elintarviketurvallisuuden tasosta. Kaikki pinnat ja laitteet on oltava helppoja puhdistaa ja helposti puhtaana pidettäviä, sekä puhdistusprosessien likavesien on poistuttava nopeasti tehokkaan viemäröintijärjestelmän kautta.

Tuotantotilojen lattia on hygieniatason kriittisin kohta, koska lattiapinnoilla esiintyy eniten likaa, jätteitä, kosteutta sekä mekaanista rasitusta. Hygieenisesti suunniteltu tehokas viemäröintijärjestelmä voi estää kontaminaation leviämisen likaisesta viemäristä puhtaaseen tuotantotilaan.

Valitse oikein

Viemäröintijärjestelmä on kiinteä osa tehtaan rakenteita. Suurin osa sen komponenteista on asennettu lattiapinnan alapuolelle, ja jälkikäteen tehtävät muutokset voivat aiheuttaa suuria kustannuksia. Korkeaa hygieniaa vaativat alueet on erotettava vähemmän hygieniaa vaativista alueista, ja viemäröinnin virtaussuunta pitää olla puhtaista alueista poispäin, kuten myös tuotannon pitää virrata kohti vähemmän hygieniaa vaativia alueita, kuten varastointitiloja.

Yleisimpiä suunnitteluvirheitä ovat viemäröintijärjestelmän riittämätön virtauskapasiteetti, jolloin järjestelmä ei pysty poistamaan kaikkea vettä, vaan vesi jää lainehtimaan lattioille, järjestelmän riittämätön kapasiteetti kerätä poistettavan veden mukana kulkevaa jätettä sekä järjestelmän huono puhdistettavuus.

Huomioitavia asioita ovat myös puhdistusprosesseissa käytettävien kuumia vesiä ja kemikaaleja kestävien materiaalien käyttö. Asennusvaiheessa kaivojen ja kourujen lattiapinnoiteliitoksen on oltava kestävä ja tiivis, ettei siihen muodostu halkeamia, joihin voi muodostua bakteeripesäkkeitä.

Lopeta murehtiminen

Tuotantovälineiden ja tilojen hygieeninen muotoilu on tärkeä työkalu, kun tavoitteena on korkea elintarviketurvallisuus.

50:n vuoden kokemus ruostumattomasta teräksestä valmistetuista viemäröintijärjestelmistä on johtanut siihen, että BLÜCHER on ottanut haasteen vastaan lanseeraamalla HygienicPro®-viemäröintituotteet elintarviketeollisuudelle.

HygienicPro®-tuoteohjelman viemäröintikourut ja lattiakaivot ovat tilavia ja helposti puhdistettavia ja niillä on hyvät virtaus- ja itsepuhdistuvuusominaisuudet. Lisäksi ne ovat helposti puhdistettavia ja estävät bakteerikasvua, joka vähentää myös puhdistukseen käytettävää vesimäärää ja lyhentää tuotantokatkoksia.

Kaikkiin vaatimuksiin

HygienicPro®-tuotevalikoima:

·       Lattiakaivot ja viemäröintikourut keski- ja päätypoistolla

·       Kourupituudet 1-10 m

·       Kourujen lähtösuunnat poistokotelosta valittavissa

·       Poistokoteloa ja roskasiivilää kolme kokoa

·       Pysty- tai vaakakaivolla

 

Modulaarinen tuotevalikoima, joka mahdollistaa lukemattomat yhdistelmät, sekä projektikohtainen suunnittelu takaa sen, että BLÜCHER pystyy toimittamaan asiakaskohtaisen ja hygieenisen viemäröintiratkaisun kaikkiin kohteisiin.

Helppo puhdistus

Kokonaan ruostumatonta terästä, HygienicPro®

·       suunniteltu pyöreillä muodoilla, ilman kulmia ja koloja, jotka muodostavat mahdollisia bakteeripesäkkeitä

·       kestää puhdistuksessa käytettäviä kemikaaleja

·       kestää kuumia vesiä ja höyrydesinfiointia

·       pyöristetyt pinnat ja muodot, jotka edesauttavat puhdistusta ja puhtaana pysymistä sekä tehokasta virtausta

·       pitkä käyttöikä

Elinikäinen kustannustehokkuus

Hygieenisesti suunniteltu laite on helppo puhdistaa ja vaatii vähemmän säännöllistä puhdistusta. Tämä luonnollisesti tarkoittaa pienempiä kustannuksia puhdistustiheyden, puhdistusaineiden, vedenkulutuksen ja tuotantokatkosten osalta. Lisäksi, vähentynyt vedenkulutus elintarviketeollisuudessa on tärkeä tavoite kustannussäästöissä ja ympäristönsuojelussa.

Kaiken lisäksi kokonaan ruostumattomasta teräksestä valmistettu viemäröintijärjestelmä -mukaan lukien pohjaviemärit- kestää koko rakennuksen käyttöiän.

HygienicClean™


 

HygienicPro on ratkaisu hygieenisiin haasteisiin elintarviketuotannon tehokkaassa viemäröinnissä. Kertokaa lisää HygienicPro-järjestelmästä

EHEDG:n jäsen & HACCP sertifioitu

BLÜCHER on ensimmäinen viemäröintijärjestelmien valmistaja, jolla on sekä EHEDG:n jäsenyys että HACCP sertifikaatti.

Lehtiartikkeleita kaivoista ja hygieniasta (englanniksi)

Lue lisää hygieniasta viemäröintijärjestelmissä sekä vedensäästön ja elintarviketurvallisuuden haasteista.

Lue lisää