08.04.2019

Rotta jyrsii tiensä läpi melkein mistä tahansa


Kukaan ei halua törmätä rottaan talossaan, kylpyhuoneessaan tai puutarhassaan. Vaikka emme näkisikään rottia, se ei tarkoita, etteikö niitä olisi olemassa – ja ne jyrsivät tiensä läpi kaikesta, aina muoviputkista betoniin. Rottia ei ole helppo pysäyttää, varsinkaan talvella, kun kylmä ajaa niitä sisätiloihin. Rotat on kuitenkin mahdollista pitää poissa talosta ruostumattomien viemäröintiputkien, vankkojen ritilöiden ja tehokkaan rottastopparin avulla.

 

Sosiaalisessa mediassa voimme nähdä pelottavia kuvia ja videoita rotista, jotka ovat pienen koiran kokoisia ja joilla on suuret talttamaiset hampaat, joilla ne jyrsivät tiensä läpi lähes kaikesta. Rotta on itse asiassa älykäs ja kiehtova eläin, mutta se on myös tuhoeläin, joka on vaaraksi ihmisen terveydelle ja elinympäristölle. Siksi rotat on pidettävä poissa ihmisasumuksista.

 

Kokemus on osoittanut, että yksi erittäin tehokas tapa torjua rottia on käyttää ruostumatonta terästä materiaalina lattiakaivoissa ja viemäriputkissa. Rotta ei pysty jyrsimään tietään ruostumattoman teräksen läpi. Kun viemäriputkisto on sataprosenttisen rottaturvallinen, rotta ei pääse taloon tätä kautta.

Rottien määrä kasvaa jatkuvasti. Tämä johtuu siitä, että rotat pystyvät jyrsimään tiensä läpi yleisesti käytössä olevista muoviputkista. Rotat tulevat myös kaiken aikaa vastustuskykyisemmiksi myrkyille. Erilaisten rotantorjuntajärjestelmien asentamisesta ei myöskään ole hyötyä, jos rotat pystyvät jyrsimään tiensä esteiden läpi.

On olemassa monia hyviä mekaanisia ja sähköisiä rotantorjuntaratkaisuja, jotka voivat vaikeuttaa rottien pääsyä sisälle rakennukseen. Looginen ja yksinkertainen ratkaisu on kuitenkin käyttää materiaalia, jonka läpi rotat eivät pysty jyrsimään tietään. Ruostumaton teräs on sellainen materiaali.

 

Ruostumatonta terästä alusta loppuun

Ruostumatonta terästä käytetään talon koko viemäröintijärjestelmässä aina suihkuhuoneen lattiakaivosta pääviemäriputkeen. Käyttämällä ruostumatonta terästä kaikissa viemäröintijärjestelmän osissa voidaan varmistaa järjestelmän pitkä käyttöikä. Lisäksi lukittava ritilä varmistaa, että rotat eivät pääse sisälle taloon tai asuntoon.

BLÜCHER-viemäröintijärjestelmät on valmistettu läpikotaisin ruostumattomasta teräksestä.

Sen lisäksi, että ne pitävät rotat poissa, ne auttavat pitämään vakuutusmaksut pienempinä alentamalla rottien aiheuttamien remonttien todennäköisyyttä, jolloin vältytään talon perustusten auki kaivamiselta ja putkirikkojen seurannaisvahinkojen korjauksilta.

 

Rotat voivat tuhota talon eristyksen

Uusien talojen tiiviyttä ja lämmöneristystä koskevien vaatimustenkin takia on tärkeää suojata talo rotilta. Jos rotta on jyrsinyt tiensä taloon viemäriputken läpi, se voi tuhota rakennuksen kosteussulun ja eristyksen pesää rakentaessaan. Rakennuksen lämmityskustannukset nousevat, ja eristyksen korjaaminen maksaa.

”BLÜCHERin rottastoppari on todella tehokas ja varmistaa, että rotat eivät tule taloon viemäröintijärjestelmän kautta. Rottastoppari asennetaan pystyviemäriin, johon se muodostaa ”pussin”, jolloin rotta ei pysty kiipeämään viemäriputkea ylös”, kertoo BLÜCHERin tuotekehityspäällikkö Palle Madsbjerg.

 

 

Kalliimpi alussa, säästää pitkällä tähtäimellä

Ruostumattomasta teräksestä valmistettujen putkien käytöllä on ilmeisiä etuja:

”Talo on suojattu vahingoilta, ja vaikka ruostumattomasta teräksestä valmistetut putket ovat hieman kalliimpia, ne säästävät rahaa pitkällä tähtäimellä, kun omistajan ei tarvitse ryhtyä avaamaan lattioita, korjaamaan ja vaihtamaan putkia, asentamaan erillisiä rotta-ansoja ja valvomaan niitä tai maksamaan rottien torjuntaan erikoistuneelle yritykselle. Lisäksi vältytään eristyksen, kosteussulun ja talon muiden osien vahingoittumiselta,” Palle Madsbjerg toteaa. Hän lisää, että kun lisäksi varustetaan ruostumattomasta teräksestä kokonaan valmistettu viemäröintijärjestelmä lukittavalla ritilällä, ollaan jo hyvin varusteltuja rottien vastaiseen torjuntataisteluun.

 

Ei rottia ullakolle

Tunnetaan tapauksia, joissa rotat ovat kiivenneet 13. kerrokseen rakennuksen viemäriputkia pitkin. Tämä osoittaa, kuinka vahvoja ja sitkeitä rotat ovat. Siksi tarvitaan tehokkaita torjuntakeinoja. BLÜCHERin yksinkertainen rottastoppari on todistetusti toimiva, koska sen muodostama ”pussi” estää rottaa kiipeämästä ylemmäs.

”Rottia tulee aina olemaan. Me emme pääse niistä eroon. Mutta voimme varmistaa, että ne eivät pääse taloihimme,” toteaa Palle Madsbjerg.


BLÜCHER® Drain Design

Tutustu BLÜCHER® Drain Design -tuotevalikoimaan.

Lataa esite tästä.